Wednesday, June 25, 2008

Wellwood, Howard ja Harvey

Otsikossa ei ole mitään koheesiota, eikä ole syytäkään. Kolme henkilöä, jotka vain jostain syystä ovat olleet tänään mielessä!



Kyle Wellwood, minne luulet sopivasi?

Lätkäosuutena toimii toki Kyle 'Welly' Wellwood, jonka Nucks nappasi waiver-listoilta sen jälkeen, kun Toronto Maple Laffsien GM Cliff Fletcher aloitti seurassa todellisen myllerryksen (jota ei voi kuin arvostaa). Hankalan asian tästä liikkeestä tekee se, että vaikka Wellyllä onkin esimerkiksi lähes PPG-tasoinen kausi parin vuoden takaa, miehen työmoraali on tunnetusti yhtä kova kuin minulla halu ampua itseäni naulapyssyllä päähän. Onneksi tilanne ei kuitenkaan ole aivan mahdoton, koska GM Gillis on kuitenin toitottanut joukkueensa pelaajapolitiikan muuttuvan aika täysin ja on markkinoinut medialle ahkeraa ja puurtavaa pelaajatyyppiä jota pyrkii hankkimaan joukkueen täyteen. 'Moneyball'-taktiikkona ja tiukkana analysoijana tunnettu ex-kykyjenetsijä näki varmaan tässäkin kaverissa vielä potentiaalia - jos hänen henkilökuntansa ei saa miehen alle sytytettyä enää tulta, voidaan hänet aina waiveroida uudestaan. Ja jos hän taas syttyy.. mihin ketjuun hänet sitten tungetaan, kakkoseen vai neloseen? Vaikea sanoa, ainakin jo pelkästään ylivoiman pyörittäjä ja aloitus'guruna' mies olisi ihan hyvä lisä joukkueeseen täyskuntoisena. Nythän tällä on vielä jalka paketissa.

Kaksi muuta nimeä ovat taiteilijoita - Scott Howard ja Paul Harvey. Howardin löysin jälleen, kun pengoin kirjanmerkkejäni ja hämmästyin jälleen kerran hänen huimasta öisestä Chicagostaan. Kyseessä siis gigapikseli-kuva, jossa voit zoomata panorama-tyylistä öistä kaupunkimaisemaa tolkuttoman lähelle ja hämmentyä kaupungin koosta ja perspektiiveistä. Mies on tehnyt samanlaiset kuvat myös Sydneystä ja Machu Picchusta. Hienoa nekin molemmat. Harveyn löysin taas taannoin, kun selailin yhden lempitaiteilijani Alfons Muchan teoksia netistä. Tarina tässä oli se, että aikoinaan Prahassa ollessani kävin katsomassa miehen kotimuseota ja hankin sieltä itselleni valtavan kaksiosaisen julisteen hänen koko kataloginsa ylivoimaisesta lempiteoksestani - unohdan sen nimen aina, onneksi Medée löytyi silti tälläkin kertaa. Joka tapauksessa, Harvey on nykytaiteilija joka on kopioinut tyylinsä aikalailla tietyistä Muchan teoksista ja saakin kuulla vertauksia jatkuvasti. Kuuluisimpia teoksiaan lienee aiheelta Madonnasta, mutta paljon muutakin kiintoisaa mies on työstänyt. Risteytymä Art Nouveaun ja modernin välillä on mielestäni jotain aivan mahtavaa - tyyli on pysynyt samana Muchan ajoilta, mutta aiheet ovat popularisoituneet ja värit kirkastuneet. Mikä tahansa taide, joka onnistuu viemään pisteet kotiin populaari-viittauksineen ilman tietynlaista halpamaisuuden ja teollisuuden ikävää vivahdetta, toimii minulle ainakin 100%. Sen siitä saa kun on pop-kulttuurissa kasvanut jässikkä.


Kino VIII. Lime vetoaa.

No comments: