Thursday, June 19, 2008

An eye for an eye makes the whole world blind


Jossain maailmalla tapahtuu taas vääryyksiä, who woulda thunk that..

Taas sitä törttöillään Turkissa. Kun lapsikuoroa ollaan tunkemassa vuosiksi vankilaan sen takia, että laulavat kurdiksi, on kyllä jotain pahasti pielessä. En koe olevani mitenkään suvaitsematon ihminen, mutta jos jokin nostaa karvani pystyyn, on se tällainen naurettavalta tuntuva sananvapauden ryöstö ja uhittelu. Toisin kuin Zimbabwessa, jonka ongelmat ja toiminnat ovat toki nekin aivan kammottavia, tämä koskettaa pientä EU:sta kiinnostunutta maallikkoa todella paljon. Miten ihmeessä tällaisiin tuomioihin ihmisiä työntävä maa voitaisiin päästää mukaan unioniin? Ei kyllä ainakaan minulle ole tullut vastaan yhtään uutista Turkista, joka olisi sympatioita moiseen suuntaan luonut. Sinäänsä ongelma nousee vielä enemmän esille sen takia, ettei kyseessä ole siihen iänikuiseen islamismi-kysymysvyyhtiin liittyvä asia.. minun pitää kuitenkin itse tutkia asiaa enemmän kuin osaan ja uskallan sanoa esimerkiksi Kurdistanin tilanteesta tai Armenian kansanmurhasta yhtään mitään. Toisaalta, jos on näin paljon selvittämättömiä vääryksien vyyhtejä ylipäätään olemassakaan, on silloin joku pahasti pielessä. Tuskin Serj Tankian kumppaneineenkaan aivan turhaan omistaisivat puheenvuorojaan barrikadeille nousemiseen.


Noh, ehkä on välillä pakko ottaa ihan ns. huolehtimislomaakin, ja olla ajattelematta ankaraa maailmaa juhannuksen aikaan. Lomailu menee varmaankin Turun alueella leppoisasti, ja lahjaksi itselleni olen nyt ostamassa liput sekä taannoin hehkuttamalleni basisti-jazz-keikalle, Hercules and Love Affairin keikalle Kuudenteen Linjaan sekä hienosti sumplien myös Ruisrokkiin; jaamme ystävän kanssa liput siten että minä käytän sitä perjantaina ja sunnuntaina, hän lauantaina. Lauantaina itselläni kun ainoat kiinnostavat aktit olisivat Flogging Molly ja DE, ja molemmat ollaan jo nähty useaankin otteeseen. Menee sekin kolmekymppiä sitten juuri vaikka paremmin Herculesin kaltaiseen uuteen tuttavuuteen.



Vaikka ei se livemusiikkikaan välillä ole ilman harmituksia. Tämän vuoden Indie-Iltamat nimittäin siirtyvät juhlavuoden kunniaksi uuteen paikkaan Turun Klubille, mikä itseäni Sosis-aktiivina suorastaan v*tuttaa aivan tajuttomasti. Kaiken lisäksi, kun tapahtuma laajenee myös toiseen kaupunkiin ja esimerkiksi koko tapahtuman kovin kiinnitys Blonde Redhead esiintyy vain Helsingissä ja päällekkäin kiinnostavien turkulaiskeikkojen kanssa, niin ei voi antaa muuta kuin keskisormia massiiviselle uudistumisinnolle. Toisaalta, kaipa sitä on pakko ainakin käydä Voodoo Glow Skulls ja/tai Propagandhi katsastamassa Turussa ärsyyntyneenä, vaikka tekisi mieli melkein boikotoida koko roskaa. Liputkin ovat vain niin kalliita kuin mitkä, melkein tuplasti viimevuotisiin verrattuna! Minkä sitä maailman menolle voi, "ei avauduta". Sosis rules supreme nonetheless.

No comments: