Saturday, July 11, 2009

Almost Midnight News

Olen suorastaan innostunut esseekirjoittamisesta - tekstiä vuotaa kuin tuutista, vaikka tämä ei ole edes oikea sanonta. Mutta välillähän toisaalta jäätelötuutit on siitä suorastaan pelottavia, että ei voi ottaa sitä paperia pois, ilman että se tuutti on juuri sillä kerralla pohjastaan auki.. nojoo, ehkä ymmärrätte mitä tarkoitan! Toisaalta myös blogin lukijamäärän kaksinkertaistuminen (!!!) tänään ajaa innostusta eteenpäin. Metapohdinta blogin sisältönä blogin sisällöstä.. mm.



Joka tapauksessa uutispäivä on tänään hyvä - yllättävän pienet asiat tekevät sen. Nimittäin australialainen pikkukaupunki on kieltänyt pulloveden myymisen, tiettävästi ensimmäisenä maailmassa. Sinäänsä päätös ei ole mikään häkellyttävä neroleimaus vaan mielestäni aivan täysijärkistä, koska mikään nyt ei vain ole hyvälaatuisen juomaveden maissa idioottimaisempaa kuin vesipullon ostaminen, kun sitä kamaa saa hanasta ilmaiseksi - ilman logistiikkakuluja, pullonvalmistuskuluja, taikka ostokuluja. Kaikki säästävät, paitsi juomakauppiaat jotka ovat ahneuttaan alunperin keksineetkin lanseerata maailman tyhmimmän idean, ja maailman tyhmä kansa on ansaan langennut. Toivottavasti tästä alkaa trendi, jonka Bundanoo on nyt aloittanut. Ainakin kaupunki saa aivan valtavasti loistavaa julkisuutta täysjärkisyyden saralla. Sinä, joka ostat pullovettä - muista että se bisnes käyttää puolitoista miljoonaa tonnia muovia joka vuosi. Onko järkeä? Lisää faktoja esimerkiksi Taloussanomista, Markku Saksan mainiosta kolumniasta. Sodastream-yhtiöllä oli pitkään myös Pullovesi on turhaa -nimellä kulkeva kampanja, jonka kanssa pohdittiin (toki yrityksen kannalta kätevästi) kuinka paljon koko juomapullobisnes ylipäänsä tuottaa haittaa maapallolle. Valitettavasti kampanjalle tehty loistava video ei enää löydy netistä - vai tietääkö joku jotain lähdettä sille? (Lähteet: HS, All About Water, Taloussanomat)

Tämän lisäksi positiivisia uutisia tulee myös mitä surullisimmalta saralta, nimittäin Popin kuninkaan kuolemasta. Jengi varmaan tietää jo tässä vaiheessa, että Michael Jackson kuoli? Itseasiassa maailmassa ei varmaan ole ihmistä, joka sitä ei tietäisi. Hommaa on paukutettu ihan jokaisesta mediasta ja näkökulmasta, ja kaikkea on spekuloitu murhista lääkkeisiin, ihotaudista aina niihin perus-pedofilia-juttuihin. Siihen olen kyllästynyt, olen ollut kyllästynyt jo vuosia suorastaan. Mutta nyt kun pikkuhiljaa ihmiset alkavat ymmärtämään, millainen mies - virtuoosi - musiikin saralta on menetetty, ollaan pikkuhiljaa näkemässä hyviä muistoja ja perintöä hänen töistään - esimerkkinä aivan mahtava Jorin minulle välittämä Eternal Moonwalk -sivusto, jossa fani fanin perään esittää sen yhden liikkeen, jonka takia Michaelissa oli vain niin paljon voimaa, ettei osaa edes kuvitella. Jos positiivisia asioita saa jo tässä vaiheessa alkaa miettimään, niin tästä ne alkaa, kun ihminen kunnioittavat miehen muistoa, parhaalla mahdollisella tavalla. Eihän tuota liikettä oikeasti voi kokeilla tai tanssia kuin hymyillen. Tämän lisäksi esimerkiksi Ruotsissa on toteutettu aika herttainen spontaani tanssiesitys kivaan Improv-tyyliin, joka tuo ihan mieleen hyvin vaikuttavan Frozen Central Station -kikkailun. Seuratkaa related videos -linkkejä eteenpäin, ja hämmästykää. Jatkuvassa liikkeessä ja rutiinissa vapisevan maailman saa aina hyvin hätkähtämään yksinkertaisilla asioilla.








Kuvat #1

No comments: