Wednesday, May 13, 2009

You are a monster! Like the ones you see on TV.


Slumdog Millionaire (2008, Dir. Danny Boyle)


Viimein päädyin teatteriin katsomaan tämän! Tietyt elokuvat ovat sellaisia, joista ei yksinkertaisesti saa irti tai joita ei pysty täysillä käsittelemään muualla kuin isolla skriinillä, ilman häiriöitä. Ja olihan se oikein hyvä, juonenkuljettelu toimi kyllä niin hyvin kuin leffan arvostelut ovat kehuneetkin. Toisaalta siitä ei pääse mihinkään, että tämä on taas yksi satu aikuisille muiden seassa, toki todella hyvin kirjoitettu ja länsimaalaisen silmissä eksoottinenkin kaiken lisäksi.


Toista on elokuvan arvostus on varmasti kuitenkin Intiassa köyhillä alueilla; jo juonessakin on pohja uskolle paremmasta tulevaisuudesta, jonka köyhä Mumbain katulapsi Jamal Malik saattaa miljonääriohjelman kautta saada. Pelissä on samalla sekä ikuinen rakkaus että lopullinen pakotie helvetistä kohti ihmisarvoista elämää. Mitä tällainen valkonaamapulliainen ei ihan heti ymmärrä, on ihmisen suhteellinen pienuuden ja mitättömyyden tunne kaupungissa jossa 18 miljoonaa ihmistä asuu keskenään, taistelee elämän mahdollisuuksia keskenään, ja yrittää samalla nauttia elämästä keskenään. Jotkut tiet vaativat raakaa työtä, jotkut epäinhimmillisyyttä ja julmuutta. Elokuvan päähenkilökolmikko osoittaa tämän ja tuo esille ihmisen heikkouden ja alttiuden pahuudelle armottoman maailman keskellä. Arkkityyppinä elokuva kyllä toimii kaikinpuolin. Kyseessä on tarina elämästä ja kuolemasta, rakkaudesta ja sen vaikeudesta. // :)


Supernaturalin tyypit, featuring the everlovely Traci Dinwiddie!


Slummikoirien lisäksi katseltua on tullut myös Supernaturalia taas vaihteeksi. Kun viimeksi perehdyin, meni vauhtikatselusta nopeasti maku. Nyt palattuani taas sarjan ääreen 4. tuotantokauden loppuhetkille, ei voi muuta kuin ihastella. 4. kaudellahan on, turhia spoilaamatta, heitetty kehiin demonien lisäksi niitä niiden hyvisserkkuja eli enkeleitä, ja homma oikeasti toimii, itse kyllä. Supernaturalissa oli ihan alun perinkin hiukan se riski, että miten pystytään niin valtava kasa popularisoituja hirviöitä tuomaan uskottavasti yhä uudestaan juonta ylläpitämään. Nyt sarjan tässä vaiheessa tuntuu, että tekijöille on avautunut hyvä status quo. Kaikki ne hahmot, jotka vain tuntuisivat korneilta sarjan tiimellyksessä, on tungettu filler-jaksoihin ja hyvin usein vielä hiukan sarkastiseen sävyyn. Kuinka muuten pakolliset "samat hahmot, eri ulottuvuus"-setit, draculat ja joulupukit oikeasti toimisivat vakavaksiotettavassa toimintasarjassa? Ne oikeasti vakuuttavat ja tärkeät monsterit sitten käsitellään itse pääjuonessa.. tässä on pitkäaikaisen sarjan vahvuus. Mitä pidemmälle juonta mennään, sitä vähemmän käsitellään turhanpäiväisyyksiä. Sarjan viimeinen jakso tulee jenkeissä ulos 14. päivä.. pitkä, pitkä odotus!

Ja kevennykseksi, by the way, tähän loppuun, jälleen kerran osuvaa lööpiotsikointitaidetta by Iltasanomat. Yleensä on sullottu yhteen kuvaan yksi osuma, mutta nyt on oikein tuplakikkaa pelissä! Hurraa!


Päin mäntyä meni kyyniset arviot, täyttä puuta heinää panettelu!


Kuvat #1 #2 #3

No comments: