Wednesday, May 13, 2009

Olio, tyttö ja .. NSFW? (Not sure if safe for work?)

GOLEM.

On mukavaa löytää mielenkiintoisia pieniä juttuja pienistä asioista, jotka oikeastaan ovat sittenkin isoja asioita. Tällaisia ovat ehkä huomio siitä, kuinka Turun Tuomiokirkko on aika iso juttu, vaikka siinä se aina seisoo, kun matkaan kaupungin sisällä oikeasti ihan minne vaan. Tai takapihani puut Paimiossa, kun huomaan kuinka auringon vaipuessa horisonttiin, näkymä on mitä mahtavin ja ne puut heijastavat limitse valoa - tiedän että on kesä. Yksi mielenkiintoinen asia on Golem. Tuo Prahan kaupungin symboli, iso möllikkä, joka vain ilmestyy kaikkialle. Mikä sen tarkoitus on? Tämä artikkeli NY Timesissä kertoo ehkä enemmänkin - mutta minulle se on aina vaan jonkinsortin olio. Kuin vaaleanpunainen elefantti, mutta ei oikeasti sellainenkaan koska en osaisi kuvitella sille värejä, ääniä tai edes hajuja. Se ei ole pelottava kuin mörkö, se ei ole empaattinen kuin Shrek. Se vain on - niinkuin moni muukin asia maailmassa. Ja influenssa-pelko on aika hyvä vertaus. Meitä se vaivaa, mutta missä se on? Miltä se näyttää? Mitä se kertoo, mitä se tekee, missä se on? Kuka tietää.

“The Golem starts wandering the streets during times of crises, when people are worried,” Ms. Bergerova said. “He is a projection of society’s neuroses, a symbol of our fears and concerns. He is the ultimate crisis monster.” - NYTimes.
Toinen mainittava asia on tyttö. Kävin läpi aivan valtavasti musiikkiblogejani - on melkein pakko pian harkita RSS:ni tyhjentämistä jotenkin, koska jos 50 postausta on 4 päivän vakio, menee noihin penteleihin pian jo pari tuntia joka viikosta, ja vielä päälle siihen kaikki muut luettavat! Mutta yksi asia jäi kivasti mieleen - söpö kappale, söpö lauluääni, söpö ilmapiiri, varmasti myös söpö tyttökin, vaikka näin yömyöhään en jää tätä asiaa (tavastani poiketen) liikaa selvittämään.


Carly Sings - God and the Girl (mp3)

Ja viimeisenä on mainittavaksi tarkoitettu valokuvaprojekti, joka käytännössä on NSFW, eli ei turvallista töihin, K-18, alastomuutta.. vai onko? Oikeasti pysähdyttävä idea on poistanut valokuvattujen naisten rinnoista jotain tärkeää ja niihin kuuluvaa, ja yhtäkkiä kuvat ovatkin lähinnä hämmentäviä? Onko tämä esineellistämistä, onko tämä luonnottomuutta? Mitä tämä oikeastaan on, ja mitä siitä pitäisi tuntea? Sitä kelpaa miettiä. Jokainen blogi, joka asiaa on pähkäillyt, on siteeranut itse Loreffrey-lafkan mielipidettä.. mutta tehkää te omat pohdintanne, ja tulkitkaa ensin itse ennenkuin lähdette etsimään asialle syitä - jos siis kiinnostaa, ja arvelluttaa. Aika valloittavaa ja virkistävää.


..Que?


Kuva #1 #2

No comments: