Wednesday, June 10, 2009

I like records, but I like buying records even more

Mikään ei ole niin kivaa kuin cd-levyjen ostaminen kaupasta. Saa hypistellä ja käännellä, tutkia ehkä sanoituksia, ihailla kansitaidetta, venyttää taitojensa mukaan pennejä ja joka tapauksessa kaupasta ulos poistuessaan iloita hyvästä päätöksestä - jos et osta, mielesi on ollut vahva ja olet säästänyt rahaa tulevaan, vielä parempaan levyostokseen! Jos ostat, olet useimmiten tehnyt hyvän päätöksen. Reykjavik on kallis kaupunki, mutta olen silti jo löytänyt paljon kivaa. Smekkleysa, Geisladiskabúð Valda ja eritoten 12 Tónar ovat olleet kaikki mieleeni ja kaikissa on ollut puolensa - ensiksi mainittulla loistava alehyllynsä, toisessa uskomaton valikoiman määrä (parempi kuin Tampereen Swamp Second Handissa) ja kolmannessa viimeksi mainitsemani mahdollisuus istahtaa alas, juoda kahvia, lukea lehtiä ja kuunnella mitä haluaa ennen kuin ostaa. Tämä kirjoitus ei siis sisällä turismia - vain musiikkia, mikäli ei siis tullut selväksi. :)

Smekkleysan löydöt:

Blitzen Trapper - Wild Mountain Nation
* Pitkään on ollut tarkoituksena hankkia hyllyyn ja täältähän se löytyi pilkkahintaan. Kesällä katsomaan Way Out Westiin, jee!
Paul Oakenfold - Bunka
* Tuolla hinnalla kuka tahansa hankkisi tällaisen "stablen" kokoelmiinsa..
Nada Surf - The Weight is a Gift
* Bändi on ollut minusta aina "tasaisen" vahva, joten on ollut mahdottoman vaikea keksiä mistä levystä aloittaa keräily. Ongelmaan tuli nyt ratkaisu.


Valdan löydöt:

Kitaro - Dream
* Hihii, sain kokoelmiini viimein new age -gurun tuotantoa!
Echobelly - Everyone's Got One
* Yhdestä biisistä lähtenyt innostus Echobellyyn sai jatkoa. Ensin Kanesta levy käsiin pilkkahintaan, nyt löytyi jo toinen, tätä menoa on koko tuotanto..
Caesar's Palace - 39 Minutes of Bliss
* Katsoin biisilistaa hetken ja sieltä löytyi Jerk It Out, tuo Anglican Britpoppien superhitti. Poistin.


Regnheiður Gröndal


12 Tonarin löydöt:

Rökkurró -
Það kólnar í kvöld...
* Tämä oli se bändi, jonka selailtuani läpi paikallista lahjakkuutta, iski silmään ja korvaan ja sinne jäi, ja mukaani tulee myös Suomeen.
Ragnheiður Gröndal - After the Rain
* Mukava islantilainen lauluntekijä, 12 Tónarin kultalevytähti ja syystä. Ehkäpä kerron hänestä vielä joskus lisääkin.

Tónariin jäi myös kiinnostava artisti nimeltä Lay Low ja hänen levynsä, mutta kerta hän on ihan Glastonburyssakin asti päässyt laulamaan, niin ehkäpä tulevaisuudessa hankin hänen levyjään koto-Suomestakin, toivoa sopii ainakin.. niin, ja tuo koko levykokoelma maksoi yhteensä huimat 5300 kruunua eli 35 euroa, ei paha. Valdan ja Smekkleysan levyt olivat järjestään siinä 2 ja 5 euron tietämillä, ja Echobelly esim. irtosi n. 60 sentillä... Niin ja vielä off-topiccina, valokuvagalleriasta mukaan tarttui myös hieno valokuvakirja islantilaisista livekeikoista ja viimeksi mainitsemastani antikasta vielä Errol Flynnin omaelämänkerta jota etsin esimerkiksi turhaan Sammakon kirjakaupasta. Eurolla, tottakai. Välillä saiturointikin on helppo elämäntapa!

Kuva #1

No comments: