Sunday, June 21, 2009

Bullets, points and blood diamonds

Pikaisia elokuva-arvosteluita!


Blood Diamond (2006, Dir. Edward Zwick)


Blood Diamond oli Islannista palatessani ohjelmistossa lentokoneen pikkupikkuskriinillä, ja ehdin katsoa sen 3 tunnin aikana juuri ja juuri (pituutta kun oli kaksi ja puoli), ja jokainen sekunti oli kyllä katsomisen arvoinen. Kyseessä on ensimmäinen elokuva Leonardo DiCapriolta, jonka aikana en ole purrut hammastani vain siksi että kyseessä on DiCaprio - en ole tätä ennen pitänyt hänen näyttelystään koskaan. Poikkeus osottautui aika pamaukseksi - Blood Diamondin juoni kertoo timantin ympärille kytkeytyvästä ihmisverkosta Sierra Leonessa, ja kuinka sen edessä jokainen ihmishenki on vähäpätöisen turha, jokainen on lopulta vain sen luodin arvoinen. Samalla leffan jatkuvasti yltyvä väkivallantaso tuntuu juuri niin ahdistavalta ja vääjäämättömältä kuin luotisateen kuuluukin. Sierra Leonen pääkaupungin valtauskohtaus oli kaoottisuudessaan ahdistavampi kuin Pelastakaa Sotamies Ryanin maihinnousukohtaus, ja se on paljon sanottu se! Toiminnallisesti elokuva iski minua moneen hermoon hyvällä tavalla.

Myös näyttelijäsuoritukset olivat kautta rannan kohdallaan, ja Jennifer Connellyn tapa työstää hahmonsa karikatyyristä uskottavaksi, vialliseksi ihmiseksi vakuutti minut erityisesti. Tästä huolimatta ei kannata nostaa esiin yhtä tai kahta nimeä - kokonaisuutena homma vakuutti minut, ja elokuva oli, huolimatta satunnaisesta ylitunteellisuudesta, erinomainen "nail-biter". Suosittelen.



What Doesn't Kill You (2008, Dir. Brian Goodman)

No joo, eipä tuo elokuvajulistekkaan alkujaan kauhean jännittävää nautintoa luvannut. Kertoo siis kahdesta kaverista jotka tekee rikoksia, Ethan Hawke leikkii Denzeliä a'la Training Day, sitten on huumeita ja irlantilaisia rikollisia ja joku keikka ja ööö *snore*. En muista milloin viimeksi tietoisesti lopetin elokuvan katsomisen kesken.

Kuva #1 #2

No comments: