Monday, October 6, 2008

GO NUCKS GO!

NHL-kausi on lähes pyörähtänyt käyntiin! Oikeat ottelut on jo laitettu käyntiin Vanhan mantereen näytösotteluissa mutta loppuviikosta koko liiga on valmiina toimintaan, ja siksi onkin hyvä katsoa mitä kaikkea Canucks-leirillä tapahtui. Yksi kohta kerrallaan.

Pavol Demitra kertoi avoimesti pitävänsä Taylor Pyattin pelityylistä, ja löysi Mason Raymondin kanssa kemiaa, joka johti moniin komeisiin maaleihin viimeisimmissä harjoitusotteluissa. Kakkosketjun kokonaisuus on siis aikalailla kiveen kirjoitettu, mikäli mitään yllättävää ei tapahdu. Koko leirin enigma aka Kyle Wellwood teki käsittääkseni pahaa jälkeä lähes jokaisessa harjoitusottelussa, aina kauniista rankkareista oveliin syöttöihin ja kynäilyihin peliaikoina - siksi miehen rooli onkin nyt hiukan avoinna. Yhtään tilannetta ei hänen kohdaltaan helpota se, että nelosketjua lukuunottamatta kemiat tuntuvat löytyneen yhtälailla kivuttomasti. Steve Bernier on esitystensä perusteella juuri sitä mitä Sedinit rinnalleen kaipasivat, ja jo vuosi sitten playoffeissa NHL-jäille päässyt Jannik Hansen on ollut tulessa vastuullisessa kolmosketjussa. Hyökkäysvitjan viimeiset kysymysmerkit löytyvät viimeisestä ketjusta. Ylhäällä Nucks-vahvuudessa ovat vielä Rick Rypien, Mike Brown ja Jason Krog kysymysmerkkihyökkääjistä. Matt Pettinger loukkasi itsensä, Ryan Johnson on selkeä sentteri nelosketjuun ja Darcy Hordichuk joukkueen poliisi. Pettingerin loukkaantuminen 'antaa' joukkueelle mahdollisuuden pitää yhtä ylimääräistä hyökkääjää yli normaalivahvuuden joten tietyllä tavalla mitään ei ole vielä kiveenkirjoitettu esimerkiksi Krogin suhteen. Jeff Cowan heitettiin jo waiversiin ja päätyi vahvistamaan Manitoba Moosea, jättäen Canucksit rauhaan, RIP hänen NHL-uralleen voisi olla sopiva sanavalinta tässä vaiheessa - ellei hyökkääjäkaartille sitten käy sairastupa yhtä tutuksi kuin puolustajille viime vuonna. *koputtaa puuta*



Puolustuksen uusi naama - Shane O'Brien

Puolustuksessa tilanne on vielä mielenkiintoisempi, varsinkin siitä syystä joka inspiroi koko bloggauksen näin myöhään illalla.. mutta palataksemme edelliseen. Lawrence Nycholat hankittiin Ottawasta vaihdossa nopeaan mutta semi-hyödyttömään Ryan Shannoniin ja Rob Davison, joka hankittiin tuomaan kovuutta 7. puolustajana, vaikutti haastavan pää-kuusikkoroolista itsensä Lukas Krajicekin, Luongo-vaihtokaupan kaupanpäällisen josta oltiin pitkään leipomassa ihan nelikkopuolustajaa. Ja kuinkas sitten kävikään? Nathan Mciver menetettiin waivereissä Anaheimiin ja veteraani-kokeilu Nolan Baumgartner päätyi vahvistamaan julman kokenutta ja rahakasta AHL-litaniaa.. eikä tässä vielä kaikki! Puoli tuntia sitten heräsin siihen todellisuuteen, että Gillis päätti sekoittaa puolustusvitjaa vaihtamalla pettymys-lupaus Juraj Simekin ja Krajicekin Tampaan vaihdossa yli miljoonan maksaneeseen Michel Ouellet'hen (joka kävi jo läpi pudotuksen AHL-tasolle) sekä itsensä Shane O'Brienin, aikoinaan Anaheimissa cup-sormuksen ansainneen nuoren mörssärin. Ristiriitaista miehessä on se, että hän siirtyi Tampaan viime kaudella ykköskierroksen varausoikeudesta, mutta on sen jälkeen aiheuttanut ilmeisesti vain vihaa ja katkeroa TB-fanien keskuudessa. Oli sitten tähän syynä liian suuri rooli kykyihin nähden (TB:n puolustussyvyys ei ole mikään mairittelevin) tai ei, ainakin nyt Canucksien vahvuudessa mies päätynee taistelemaan Davisonin kanssa siitä samaisesta 6. puolustajan roolista, mutta on Krajicekin nopeuden sijasta tuomaan lisää vahvuutta kokonaisuuteen - ja yhtäkkiä harjoituskauden heikosti vetänyt Kevin Bieksa onkin se pienin ja nopein mies, 'the odd man out'; viime kaudella hänet piti pitää joukkueessa monen mielestä vahvuutensa takia, nyt hän on ainoa, joka pystyy nousemaan hyökkäyksen mukaan puolustuksesta.. aikamoinen tilanne!

Varmaa on ainakin kaksi asiaa - Manitoba Moosen vahvuus tulevalla kaudella, sekä Mike Gillisin sana. Mikäli Krog päätyy alas, on hyökkäysvitjan kärki aivan huima (Michael Grabner, Krog, Ouellet, Cowan, Jason Jaffray, monet Dallas Starsin kodittomat syvyyspelaajat..) ja puolustuskin McIverin menetyksestä huolimatta kyvykäs, ja maalissa on toki Cory Schneider, viime kauden lähes paras AHL-maalivahti. Joukkue on varmasti Calder Cup -ennakkosuosikkeja.

Gillis on tietyllä tasolla pitänyt sanansa ja tehnyt paljon siirtoja luodakseen sanansa mittaisen joukkueen - Westcoast Express on kuopattu ja tilalla on uusia ja nälkäisiä pelaajia. Palkkakatossa on valtavasti tilaa, kun Sundingate ei koskaan lauennut ja hyökkäysketjut vaikuttavat tästäkin huolimatta ihan mukiinmeneviltä omien kasvattien voimin. O'Brienin hankinta jakanee varmasti mielipiteitä, ja on vain ajan kysymys mitä puolustusjoukolle lopulta tapahtuu, ja että onko tämä siirto vain Gillisin ensimmäinen teko monien seuraavien joukossa - ensin leirillä kemiat ja tosiasiat selville, ja sen jälkeen työn toimiin? En ihmettelisi. Kysymys herää vain sen suhteen, että kuka haluaisi alisuorittavan Bieksan joukkueensa, saati antaisi tätä vastaan niin hyvän hyökkääjän, että nykyiset ketjukombot kannattaisi riskeerata? Minulla ei ole hajuakaan siitä, mitä seuraavaksi voisi tapahtua.. mutta ei ole taas vaihteeksi jännittänyt jääkiekko näin paljoa! Ja itse kausikin alkaa pian.. voi pojat.

PS: Luongon kapteenius oli aika jännä veto, ja sai aikaan ainakin netissä kauheasti turhaa hälinää, hihi. Cody Hodgson päätyi myös takaisin junnuliigaan, mutta minkäs teet.. kehittykööt siellä, parempi näin.

No comments: