Wednesday, October 22, 2008

And so it begins..

Aikamoista on se ihmisen osa kehossa, joka aina aamuisin herätyskellon soidessa nostaa käden snooze-näppäimelle ja potentiaalisesti pilaa yhteiskunnallisten vastuiden suorittamisen, jos snooze kapsahtaa huonona aamuna huonoon aikaan - meikäläiselle tämä kävi tänään, kun olin tiukan pänttäämisen jälkeen ajatellut päteä kello 10 aamulla Yhdysvaltain historiasta.. mutta toisin kävi! Kiitos, aamu-uninen luontoni. Jopa äärimmäisen ärsyttävät herätyskellojärjestelmäni eivät ole auttaneet monia pois moisista lapsuuksista. Ongelma on ollut ennenkin läsnä, ja siksi onkin tarvinnut jo pitkään hankkia samanlainen systeemi kuin Mr. Beanillä.




Vaan kuten voi huomata, ei hänelläkään homma mene putkeen, ja ongelma tuskin siis ratkeaa sillä, että vedän putkistoa vessastani kastelemaan sänkyni kylmällä vedellä joka aamu. Mutta onneksi on internet, ja sen välittämät erilaiset ratkaisut!





Yksi hyvä vaihtoehto olisi lentävä kello, valehtelematta! Masiina pitää ärsyttävän äänen kun se aamuisin sinkoaa jännä projektiilin jonnekin päin kämppää leijumaan hetkeksi, kunnes se lässähtää maahan jonnekinpäin kämppää. Kello ei suostu hiljenemään ennen kuin osasen on löytänyt aamutokkuroissaan ja laittanut takaisin kellon päälle. Kätevää! Kymmenellä punnalla lähtee.



Toinen vaihtoehto on Clocky! Jo nimensäkin perusteella lupsakka vekotin näyttää helistimeltä ja pyörii ympäri lattiaa herättäessään humanoidi-isäntäänsä, pitäen hämmentää R2D2-ääntä. Ota tuollainen sitten kiinni.. tosin en uskoisi, että koiranomistajalle tuollainen sopii, kun näyttää melkein purulelulta. Tästä huvista saakin jo maksaa 50 dollaria.



Ehdottomasti lupaavimmalta näyttävä vehje on kuitenkin aivopähkinän ja herätyskellon yhdistelmä, joka herätessään sinkoaa palapelinpalaset ympäri kämppää, jonka jälkeen huikea neljän osan arvoitus pitää ratkaista. Tosin itse kaipaisin ehkä kymmenen palaa lisääkin että varmasti saa tarpeellisen aivovoimistelun.. 1000 palan maisemapalapeli olisi varmaan kyllä jo liikaa.. tai sudoku. Innovaation tason kuitenkin huomaa, kun hintakin menee yli satasen. Mutta siksihän on syntymäpäivät, eikö vain? Maanantaina on minun omanikin, joten ystäväni hyvät, huomioikaa toki tarve. Pelastakaa unikeko.

Paremman ratkaisun odottaessa itseään tyydyn siis kuitenkin kahteen herätyskellooni sekä kännykään, joka soittaa seuraavaa kappaletta aina tarpeen tullen. Tietynlainen feelgood-laulun epitomi, sekä samalla myös yksi uusista löydöistäni myös. Parasta indie-poppihöttöä ikinä, eikä self-titled-albumi jää parhaasta sinkustaan tuomittavan kauas taakse. Yhtyeen nimi siis Jupiter One, biisin nimi Countdown. Mukana myös harvinaisen tyylikäs video, ovatpahan nähneet kaverit vaivaa oikein vain kunnolla!






No comments: