Wednesday, March 25, 2009

Heavy like a really heavy thing

Tänään soitellaan musiikkia Klubilla taas perinteeksi muodostuneissa Anglica Band Nighteissa. Luoja muistaa kuinka mones kerta tämä jo on tuolla, varmaan kolmas? Either way, ongelmallista on se, että pitäisi löytää räppiä ja tanssittavaa indietä soittolistoille ja mitä minä teen? Fiilistelen heviä! Mein gott..



Irepress - Snayk's Tale


Irepress iskee siihen tiettyyn välimaastoon, jossa hevistä tulee tosi jämäkkää ja kaunista. On sitä stereotypistä sahaustakin, mutta ennenkaikkia melodisia proge-elementtejä, eli nokkelaa ja monipuolista sävelkulkua ja todella haastavaa kuunneltavaa ilman, että korvissa sattuu. Paljon vaihteluita, kehitystä, luomistyötä. Toisaalta monet progebändit ovat sitten taas liian hienostelevia ja niiltä muuttuu munaa jaksaakseen kiinnostaa. Tämä bändi vaikuttaa osuvansa juuri oikeaan väliin.. ja kaiken lisäksi vokaalit ovat joko olemattomia tai hyvin hienovaraisia. Hevissä olen allerginen juuri mielipuoliselle karjumiselle, joka kuulostaa vain muutaman harvan yhtyeen tapauksessa oikeasti hienolta..


Mastodon


Mastodon on vanha tuttu ja ehdoton "kuningas" mitä tulee lempihevibändeihin, aivan siinä Devin Townsendin tasolla. Huudot toimivat, rakenne on kuin palapeliä ja ytyä löytyy kaiken tämän lisäksi. Ja uutta albumia on kovasti, kovasti hehkutettu joten en voi muuta kuin odotella vesi kielellä! Biisejä on kuulemma seitsemisen 50 minuuttiin joten progeilua on entistä enemmin tiedossa, mutta ainakin sinkkubiisi herättää kyllä äärimmäistä lupausta.. katso video täältä.


Kuva #1

No comments: