Wednesday, August 20, 2008

Hello world.

Edessäni on koneenvaihto. Olen pitkään pähkäillyt mitä tekisin nykyisen uskollisen Fujitsu-Siemenssini kanssa, jonka hankin kaksi vuotta sitten armeijasta päästyäni - kun kaikkien sovellusten avaaminen kestää aina 10x lain mukaan sallittua enemmän ja epävakaus vain lisääntyy ja lisääntyy, on aika muutoksen - varsinkin, kun olen hankkimassa itselleni softaa ja rautaa liittyen musiikintekoon. Tämä ajaa myös siihen, että seuraava koneeni tulee olemaan mäkki. Suurin ironia on se, että olen vuosikausia vihannut mäkkihomoja (macfags) sydämeni pohjalta, koska heidän mantransa on aina ollut tasoa "pc:tä käytät vai lololol en edes jaksa argumentoida koska olet vain tyhmä koska mac on parempi, paitsi että jos argumentoin teen senkin alentuvaan ja ironiseen sävyyn koska se on hip ja chic, ainiin unohdinko mainita jo että se että käytät pc:tä on oma vikasi ja lol :E". Jos ne penteleet jaksavat tuota samaa jauhaa vuositolkulla, niin ainoa keino selvittää asia on hankkia itse sellainen rakkine jota he käyttävät, että ne pitävät turpansa kiinni. Niin, ja olen kuullut että mac on aika vakaa kone.. *krhm* mutta jos rakastun siihen, ja alan mäkkifägäröimään, minut kyllä saa pitää ampua näköetäisyydeltä.

Kun pohdin mahdollisuuksia ja etuja mäkkiin siirtymisessä, huomaan, että muutos on paljon kivuttomampi kuin ennen. Ensinnäkään en ole pelannut vuosiin mitään muita pelejä kuin netin flash-pohjaisia aivopähkinöitä tai Sudokuja - pupupeli riittää minulle, aikaa kun menee niin helposti muutenkin, ja kavereilla on kummiskin XBOX360:t jos pakottaa päästä NHL08:n ääreen. Samaa kaavaa noudattavat muutenkin softa-vaatimukseni nykyään - koneenkäyttö on opiskelun ohessa tullut niin minimaaliseksi, että se välillä ihan hämmentää - voin oikeastaan laskea koneen mukana kulkevan perusohjelmiston (tekstinkäsittely, selain, virusturva, koneen oma ylläpito) lisäksi sormineni. Itseasiassa teenkin sen nyt.. because it's so much fun!


Ensimmäinen mieleentuleva softa on ehdottomasti Last.fm, tuo ikuinen neuroottinen addiktioni - mitä tahansa musiikkia koneella kuunteletkin, last.fm-plugin ottaa biisien tag-tiedot talteen ja niiden pohjalta luo nettisivuilla oman kuuntelijaprofiilin. Samaan palveluun kuuluu radioita, joita luodaan automaattisesti joko omasta soittohistoriasta, musiikkityylillisesti sinua 'naapuroivien' käyttäjien historiasta, tai musiikkityylittäin. Muitakin ominaisuuksia on, mutta niitä en tarvitse, koska jo aikoinaan historiansa alkutaipaleella (vielä audioscrobbler-nimellä toimiessaan) palvelu oli minulle täysin riittävä - nykyään on vaikea kuvitella netinkäyttöä ilman sitä!


Mainittava on toki myös mIRC, vaikka itsestäänselvyydeksi sen itse laskeekin.. tietyllä tavalla vain koko internetin yhteisöllisyyden korostaminen kaikenmaailman palvelujen avulla on mukava itselleenkin korostaa kuinka kätevää irkkaaminen aikoinaan oli ja on vieläkin. Vaikka sitä hilluukin kaiket päivät facebookissa tai messenger on jatkuvalla syötöllä päällä.. niin on irkkikin taustalla, aina. Saa nähdä miten mäkkiin siirtyessäni käy, eli minkä irc-clientin otan käyttöön.. vaihtoehtoja toki on. Tästä huolimatta, katu-uskomattomalla mIRC:llä on aina paikkansa minun internettini sydämessä.. siis, jos sillä sellainen olisi.


Virtual DJ on käyttämistäni DJ-softista eniten mainitsemisen arvoinen. Helppo käyttöliittymä, paljon yksinkertaisia ominaisuuksia joita landepaukkukin on oppinut käyttämään opettelematta.. tästä huolimatta VDJ on ominaisuuksiltaan aika riisuttu - tai sitten en ole vieläkään oppinut löytämään niitä kädettömyydeltäni. Todennäköisempää jälkimmäinen, tosimies kun ei käyttöohjeita lue! (tm). Vaihtunee, kun hankin uudet softat uuteen koneeseen.


Pakollinen työvälinemaininta, eli MacMillanin cd-sanakirja, on osoittautunut tarpeelliseksi aina silloin, kun olen pähkäillyt esseitteni lisäksi joko englanninkielisten bloggausten kanssa tai kaverini pyytävät minulta neuvoa englanninkielisissä sanoissa ja olettavat että tiedän yksinkertaisesti kaiken - nopea käyttöliittymä mahdollistaa sen, että olettamus on säilynyt ainakin osittain tähän päivään saakka. Vaikkakin Turun yliopiston tarjoama MOT-nettisanakirja on myös äärimmäisen kätevä..

Näiden softien lisäksi pitää myös muistaa, että peruskäyttö on tietokoneen käytössä se tärkein käyttö, jos osaa priorisoida oikein! *filosofi*:

  • foobar2000 (musiikinkuuntelu)
  • vlcplayer, BSplayer, GOM player (video/stream)
  • Irfanview (kuvankäsittely)
  • Mozilla Firefox (selain)
  • uTorrent (torrentit)

No comments: