Monday, April 6, 2009

Oh hi, I'm mediocre!

Kiireet ovat syöneet niin ison palan vapaa-ajasta lähiaikoina, että elokuvien katsominen on jäänyt aika vähälle. Nyt kuitenkin sunnuntain kunniaksi sain katsottua pitkästä aikaa mielenkiintoista komediaa. Ehkä ironista on se, että tämä nykyhetken brat pack -meininki ei ehkä ole sitä "akateemisesti" arvostetuinta mutta on silti todella mielenkiintoista analysoida jälleen kerran - missä kulkee uuden ja vanhan raja? Koko sivugenre on eittämättä elämässä taitehetkeään, tai sitten vaan menettämässä särönsä.


Role Models (2008, Dir. David Wain)


Jotenkin kaikki nämä elokuvat ovat samasta juuresta. Päähenkilöinä on beta-miehiä, siis sellaisia jotka joko eivät onnistu naisasioissa tai ovat muuten tyytymättömiä paikkaansa yhteiskunnassa. Näin käy Paul Ruddillekin tässä tapauksessa. Mies on jatkuvassa angstissa ja saa sen takia fudut naiseltaan ja päätyy yhteiskuntatyöhön kaitsemaan lapsia, oppiakseen vastuullisuutta. Mukana on American Pien Stiffler jälleen uudella lempinimellä, ja hän pelimiehenä saa milloin haluaa ja mitä haluaa, mutta oppii elokuvan aikana, että vaikka tissit ovatkin kivoja, täytyy silti välillä niistä luopua, jos haluaa pitää lapsista huolta. Mukana on myös paljon larppausta.

Juonikuvaus lienee siinä. Tarinaa saattelee paljon mahtavia vitsejä, ja homma soljuu jälleen kerran apatow'maisesti alusta loppuun, mutta käteen jää.. mitä? Ei juuri mitään. Tämä on nähty niin monesti ja käytännössä vastuullisuus teemana on tehty paremmin jo Knocked Upissa, kun Seth Rogen saa ipanan. Mutta onhan tämä ihan kelpo viihdettä - koheesio vaan kärsii, kun tarina ei kanna taikka tarjoa mitään uutta. Kotikutoisuus ei maistu enää yhtä raikkaalta, kun Elisabeth Banksin hahmon nimi on Beth. Ympäri mennään yhteen tullaan.. tosin tällä kertaa Beth on asianajaja, jonka love interest -rooli on niin pinnalle liimattu, että se oikeasti häiritsee. Toivottavasti seuraavaksi katseluvuorossa oleva I Love You Man ei tee samaa virhettä, kun Rashida Jones päätyy vuorostaan surkuttelemaan Paul Ruddin tylsyyttä miehenä. Boohoo!


"I put on my cat face and metal vest.."


Mutta olihan se KISS-aspekti ihan hauska.

No comments: